LYS HJEMMET OP I MØRKET

Op- og nedadrettet belysning

Udendørsbelysning

Vinterhalvåret er lig med korte dage og få timer med solskin i løbet af døgnet. Det er måske mørkt, når man tager afsted på arbejde, og stadig mørkt, når man er hjemme igen.

Med udendørsbelysning øger du orienteringen og sigtbarheden omkring din bolig, hvilket især er rart i de mørke måneder sidst på året. Samtidig skaber det en rigtig god og hyggelig stemning, og der er mange muligheder for at sætte dit eget præg på et lys-setup rundt om huset.

Når det kommer til typer af belysning, er mulighederne mange, og det kan være svært at bestemme sig. Her er det afgørende at klarlægge ønsker og behov. Har du brug for hjælp og rådgivning inden for udendørsbelysning? Du overvejer måske, om du skal vælge udendørs væglamper, spots eller måske deck lights til terassen. Kontakt os i dag på info@elservicenord.dk eller på 98 92 80 90 – så hjælper vi dig med den helt rigtige løsning, der passer til dine behov. Vi er eksperter i alt inden for udendørsbelysning, og vi kommer med anbefalinger til det helt perfekte setup tilpasset din konkrete situation.

Lysfølere

Der findes flere smarte måder at styre sin udendørsbelysning på, end ved at trykke manuelt på en stikkontakt. Det kan være smart, økonomisk og fleksibelt at få installeret lysfølere ved udendørsbelysningen. Nedenfor er de mest almindelige og smarte former for lysfølere oplistet. Klik her for at læse mere om de forskellige typer af udendørsbelysning.

Lysfølere

Lysfølere

Følere der reagerer, når det begynder at blive mørkt eller lyst udenfor.

Tidsfølere

Tidsfølere

Lamperne tænder og slukker på forudbestemte tidspunkter af døgnet.

Bevægelsesfølere

Bevægelsesfølere

Følere der reager på bevægelse inden for en bestemt vinkel. Ses ofte ved carporte.

Minimer risikoen for indbrud

Den primære funktion med udendørsbelysning er som sagt at øge orientering og sigtbarheden ved hjemmet samt at skabe en hyggelig stemning. Men det har dog en ligeledes en præventiv virkning, som især er relevant i den mørke tid: Det holder tyven væk! På denne måde kan belysningen fungere som din egen “Alarm i mørket” og være med til at minimere risikoen for indbrud i hjemmet.

Belysningen kan især fungere som en alarm i mørket, hvis det har en af de førnævnte følerfunktioner, som styrer tænd og sluk af lyset. For eksempel hvis din udendørsbelysning har bevægelsesføler, som derved tænder, hvis tyven nærmer sig med målet om at begå indbrud i dit hjem. Så får tyven nok benene på nakken og skynder sig væk!

Føler du dig utryg i din bolig i de mørke måneder, og overvejer du at anskaffe dig udendørsbelysning? Måske kunne du blot tænke dig at høre om mulighederne for, at lyset udenfor tænder og slukker på en smart måde, men du ved ikke rigtigt, hvor du skal starte?

Kontakt os allerede i dag på info@elservicenord.dk eller på 98 92 80 90 – vi er eksperter i alt inden for udendørs belysning og har mange års erfaring med rådgivning, installering og montering af forskellige løsninger for vores veltilfredse kunder.

Diffust belysning

Typer af udendørsbelysning

Nedenunder er en kort oversigt over nogle forskellige udendørs belysningstyper og deres typiske funktion.

Opadrettet belysning

Opadrettet

Opadrettet belysning anvendes ofte som supplerende belysning eller for at give en effekt. Det kan blandt andet få dit hus til at se højere ud, end det egentlig er.

Nedadrettet

Nedarettet belysning har ofte en markeringsfunktion. Det kan fx bruges til at markere vejen til haven, eller øge orienteringsevnen ved trapper eller trin.

Koncentreret udendørs belysning

Koncentreret

Koncentreret belysning lyser i enten en bred eller smal stråle, der er skarp og præcis. Her er lampetypen ofte de velkendte spots. Belysningstypen ses ofte ved carporte, hovedøre eller garager.

Opadrettet belysning

Op- og nedadrettet

Denne type af belysning er meget alsidig, og er – som navnet antyder – en fusion af opadrettet og nedadrettet belysning. Bruges oftest som supplerende belysning eller effektbelysning.

Diffust

Diffust lys er en bred og ‘omfavnende’ belysningstype, der kan lyse i flere retninger. Det bruges ofte ved gangarealer ved huset. Det fungerer også godt til generel belysning udendørs.

Deck lights - din lokale elektriker

Deck lights

Deck lights er en rigtig robust type af belysning, da lamperne er overdækket. De kan endda tåle at blive kørt over af bilen. De er velegnede til at sætte i gulvet og trappen på terrassen eller lignende.

Styring af belysning via smartphone

Styr din belysning med app

Udendørsbelysning blevet mere og mere smart og moderne. Der findes mange måder at styre din belysning på, mens du er på farten og ikke befinder dig derhjemme.  Med trådløse teknologier som Bluetooth og WIFI åbnes der op for mange spændende funktioner i forhold til styring af belysningen.

Du kan blandt andet tænde og slukke for lyset via en app på din telefon, selvom du ikke er hjemme. Det kan få dig til at føle dig tryk og sikker, da det så vil ligne, at nogen er hjemme i huset, selvom det ikke er tilfældet. Du er dermed ekstra sikker mod tyven i de mørke måneder, hvis du får udendørsbelysning integreret med smartphone.

Derudover har du også mulighed for at tilkoble dine forskellige lysfølere, bevægelsessensorer og timere til at fungere sammen med din smartphone. Det gør, at du blot med få tryk i appen kan ændre hele dit setup for udendørsbelysning. Du kan for eksempel slå din bevægelsessensor fra på det bestemte tidspunkt, du kommer hjem fra arbejde, hvis du kun vil bruge det til at “skræmme tyven væk”, mens du ikke er hjemme. Mulighederne er mange og uden begrænsninger!

Vil du have installeret udendørsbelysning, eller har du behov for hjælp til, hvordan din belysning kan blive bare en smule mere ‘fancy’? Kontakt os for et uforpligtende tilbud på info@elservicenord.dk eller på 98 92 80 90.

 

Kontakt os

Find os

Sprogøvej 2

9800 Hjørring

Kontakt os

98 92 80 99
info@elservicenord.dk