Solceller til private og erhverv

– Professionel rådgivning

– Autoriserede montering

Solceller og solcelleanlæg i Hjørring

Spar på el-regningen med et solcelleanlæg

Få effektive solceller og solcelleanlæg med El-Service Nord ApS Hjørring!

Solceller og solcelleelementer er en miljøvenlig måde at producere elektricitet på, da de direkte omdanner solens stråler til ren energi uden at udlede CO2 i atmosfæren. Med et solcelleanlæg kan du både spare betydeligt på din el-regning og bidrage til at mindske drivhuseffekten.

Hos El-Service Nord ApS Hjørring tilbyder vi kompetent og faglig rådgivning om alt, der vedrører solcelleanlæg og solcelleløsninger. Vores autoriserede el-installatører sikrer dig solcelleanlæg af høj kvalitet med lang levetid – typisk op til 30 år.

Solcelleanlæg øger værdien af din bygning og kræver minimalt vedligehold. Vi leverer højeffektive solcelleanlæg-løsninger til både private og erhverv i hele Nordjylland. Vores fokus er altid på den bedste service, garanti og kapacitet.

Hos El-Service Nord ApS Hjørring hjælper vi dig med at forstå, hvordan solcelleanlægget kan påvirke dit el-forbrug og beregner tilbagebetalingstiden for anlægget. Kontakt os på 📞 98 92 80 99 eller 📧 info@elservicenord.dk for at komme i gang med dine effektive solcelleløsninger i dag!

Ganske kort om fordelene ved solceller

Solceller er en god investering, både til private, erhverv og industri. Du kan opnå besparelser på elregningen og er samtidig miljøbevidst og bæredygtig.

Hos EL-Service Nord får du den bedste rådgivning i valg af solcelleanlæg, autoriseret montering og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder rigtig gode priser. Vi holder til Hjørring, men kører i hele Nordjylland.

Kontakt os på 📞 98 92 80 99 eller send os en e-mail på 📧 info@elservicenord.dk , vi står klar til at svare på alle dine spørgsmål vedrørende valg og opsætning af solceller. Vi giver dig selvfølgelig et uforpligtende tilbud på solceller med montering.

Hvad er solceller?

Du har højst sandsynligt set dem før, solcelleanlæg på taget af et hus, i haven eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er en samling af paneler af solceller og de fleste solceller er lavet af silicium. Silicium er et halvledende element, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Silicium er desuden det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver sin side – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes, der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negative og positive ladninger på hver sit lag.

Silicium-lag

Solens stråler består af fotoner og når en foton rammer siliciumcellerne i panelet, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et elektrisk ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes derved jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus, omdannes jævnstrømmen til vekselstrøm vha. en inverter.

Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg er gjort op af en eller flere rækker af solpaneler, disse paneler er en samling af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm kan produceres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg er, at et solcelleanlægget generer elektricitet og solfangeranlægget generer varme.

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo større anlægget skal være.

Du kan vælge at få et tilkoblet et batteri til anlægget, så du har mulighed for at lagre strøm til senere brug.

Skal du have et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Vi står klar på 98 92 80 99 og info@elservicenord.dk.

Hvad enten solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ, er det vigtigt at de er placeret korrekt – de må helst ikke være i skygge i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis solcellerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder ser du hvad de forskellige elementer i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En af fordelene ved et solcelleanlæg er klimavenligheden. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Hvad prisen på et solcelleanlæg?

Der er en del faktorer som spiller ind, når det kommer til prisen af et solcelleanlæg, men prisen udgøres som regel på baggrund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det. Gennemsnittet for selve anlægget samt installation ligger på omtrent fra 70.000-100.000,-.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i en periode af 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos EL-Service Nord. Kontakt os i dag på 📞 98 92 80 99 eller 📧 info@elservicenord.dk og vi giver gerne et bud på en optimal løsning til din bolig eller erhverv samt et prisoverslag.

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger et solcelleanlæg med batteri, kan du gemme den strøm, der bliver produceret til senere brug. Når batteriet er ladet op, sendes og sælges den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg lagrer den strøm du ikke bruger og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket er mere selvforsynende.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen på følgende måde:

 • som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen/natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strøm automatisk fra elnettet.

I vores prisberegner linket her på siden oven for, kan du beregne bl.a. hvor stort dit anlæg skal være for at det passer dine behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, kontakt os gerne på 98 92 80 99 eller info@elservicenord.dk  – vi er klar til at hjælpe dig og vender straks tilbage!

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse og effektivitet på hybrid solcelleanlæg med batteri

Et hybrid solcelleanlæg, der producerer ca. 75% af elforbruget på årsplan, er det mest økonomisk gunstige for dig på længere sigt. Et solcelleanlæg uden batteri, kan som regel producere halvdelen af elforbruget. Størrelsen vil helt konkret være afhængig af husstandens behov, forbrug og opsætningsmuligheder. Gennemsnitligt skal en familie på 4 personer bruge mellem 4-5 kW i døgnet og det svarer ca. til et anlæg på 30-40 m2.

Solceller til erhverv

Selvom det kan virke overvældende, kan det for rigtig mange virksomheder være klog beslutning at skifte til solceller som vedvarende enerkilde. Solenergi kan være et oplagt valg, da solcellepanelerne kan installeres, både i nybyggeri, samt på allerede eksisterende bygninger. Samtidig har mange industri- og erhvervsbygninger et stort tag-areal, der er perfekt egnede til solceller, da arealet udsættes for solens stråler meget i løbet af døgnet.

Tag-arealet, er for mange, en rigtig stor uudnyttet ressource. Dette er en skam, da der er et enormt stort potentiale i brugen af solceller. Solen skinner nemlig omkring 1700-1800 timer om året, hvilket betyder at rigtig mange virksomheder har stor mulighed for at kunne melde sig ind i den grønne omstilling.

Hos El Service Nord hjælper vi jer med at finde lige netop det setup af solceller, som I har behov for!

Store industribygninger er det perfekte sted at anlægge solceller

Vi rådgiver, monterer og installerer solcelleanlæg til din virksomhed

Der er ingen tvivl om at solceller er en af fremtidens energikilder. Der må siges at være mange positive ting ved at anskaffe sig et solcelleanlæg – her følger det vigtigste udpluk:

 

 • Solcelleanlæg er super gavnligt for miljøet, og kan derfor spare miljøet for rigtig meget co2.
 • På trods af en stor investering vil solcelleanlægget tjene sig selv hjem i det lange løb
 • Lang levetid – mere end 25 år.
 • Eventuel overskud af energi kan sælges til elnettet.
 • Bedre CSR-værdi for din virksomhed
 • Bedre energiklassificering for virksomheden

El Service Nord hjælper dig hele vejen igennem, og giver rådgivning så du får den løsning, som din virksomhed har brug for. Derudover står vi for både montering og installering.

Vi er din lokale solcelle ekspert i Hjørring

Vores montører og rådgivere står parate til at hjælpe dig fra start til slut med dit solcelleprojekt. Med os er du sikret kvalitetsmaterialer og professionel montage samt service, ligesom vi altid har konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Du er meget velkommen til at tage en snak med vores kompetente solcelleeksperter og vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp til solceller, kan vi kontaktes på 📞 98 92 80 99 eller 📧 info@elservicenord.dk . Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt!

Vi samarbejder med EnergiNord

​Derudover projekterer og installerer vi naturligvis solcelleanlæg til alle typer bygninger. Foruden vores dygtige samarbejdspartner Energinord, som kører over hele landet, har vi også etableret os med fast udstilling og kontor i Hjørring, hvor du altid får gratis vejledning og rådgivning om både solcelleanlæg og energioptimering generelt.

​Vi giver dig altid et godt og uforpligtende tilbud på solcelleanlæg med autoriseret montage og opsætning. Vi servicerer hele Nordjylland – både private og erhvervskunder

El-Service Nord ApS har naturligvis KSO-installatørcertifikat. KSO-certificeringen er din sikring for, at de installerede anlæg lever op til visse kvalitetsmæssige krav. Se mere om KSO her: www.kso-ordning.dk

Kontakt os

Find os

Sprogøvej 2

9800 Hjørring

Kontakt os

98 92 80 99
info@elservicenord.dk